19:00

IFK Klagshamn

Referat: AIF Barrikaden - IFK Klagshamn

Startelvan: (4-2-3-1) Erica - Vilma, Rahima, Naghme, Alejandra - Veronica, Camilla A - Arbnora, Mia, Dalia - Florinda

Avbytare var Evelina som i olika omgångar spelade sammanlagt 40 min som högerback, Qendresa som spelade hela andra halvlek på topp, stackars Mariam som bara fick spela ett par minuter efter halvtidsvilan innan hon blev skadad och slutligen Zarah som efter sin oerhört positiva och sprudlande stöttning av laget fick göra sin debut på planen i vårt lag när hon spelade matchens sista 7 minuter som vänster yttermittfältare.

Vi spelade redan från början helt utan rädsla och respekt för serieledarna Klagshamn som innan dagens match var helt utan poängförlust på sina 6 matcher. Vi lät oss inte alls nedslås av detta utan fortsatte med ett mycket fint kortpassningsspel och ett säkert och väldigt resolut försvarsspel. I den 24:e min kom den synnerligen välförtjänta kvitteringen efter ett veritabelt drömanfall som avslutades med ett inlägg från Dalia nästan nere vid kortlinjen till Florinda som inte gjorde något misstag utan hur säkert som helst satte bollen i mål.

Nio minuter senare d.v.s. i den 33:e min tog vi också ledningen. Det var Arbnora som efter pass från Dalia gjorde en fin löpning på kanten och fick bollen på mål ur en mycket liten vinkel och också fick se den gå in med hjälp över linjen av en av deras försvarare. En mycket bra prestation av Arbnora men samtidigt en mycket dålig prestation av deras spelare. Bollen hade mycket låg fart och hon borde verkligen mycket lätt kunnat få bort den men fumlade istället in den.

Klagshamn verkade nu klart stressade av det fina spel och inte minst självförtroende vi visade upp och började gnälla lite på varann medan vi fortsatte att spela enkelt såväl i defensiven som i offensiven.

Andra halvlek var 10 minuter gammal när vi utökade vår ledning till 3-1. Det var Mia som på en fint slagen hörna av Dalia lyckades slå in bollen efter lite flipperspel i deras målgård. Deras replik kom nästan omedelbart. Bara 2 min efter vårt mål reducerade Klagshamn till 3-2. Detta resultat stod sig sedan trots en del chanser åt båda håll fram till den 80:e min då vi punkterade matchen och fastställde slutresultatat 4-2. Denna gång var det Qendresa som "målade" på ett otroligt fint långskott som gick i en hög båge över målvakten och ner under ribban.

Vår seger var rättvis. Kanske hade lagen ungefär lika mycket boll men vi hade ett mycket mer kostruktivt spel medan de mer slog långbollar på chans där deras nummer 7 ständigt var farlig. Klagshamn hade ett synnerligen storvuxet lag men hölls ändå i väldigt strama tyglar av vårt betydligt "spädare" försvar - starkt!!!

Det var med ett stort leeende och glädje inombords man lämnade Mellanheden
efter en helgjuten prestation från vår sida. Ingen i vårt lag föll ur ramen men jag vill ge en särskild eloge till våra mittbackar som tog hand om sina betydligt tyngre motståndare på ett mycket framgångsrikt sätt och dessutom, även om de ibland fick tjonga upp bollen, oftast inte gjorde det utan gjorde väldigt vårdade uppspel.